Sörbiciklit béreltek, elütöttek vele egy 3 éves gyereket, aztán tömegverekedés tört ki

külföld
2014 július 06., 21:28
comments 51

Budapest legidegesítőbb járgánya nem csak Budapesten nagyon idegesítő. Bár itthon eddig csak a közlekedést lassította, a németországi Erfurtban szombat este okozott nagyobb gondot is.

Egy csoport legénybúcsút ünnepelt, és jó ötletnek tartották, hogy sörbiciklit bérelnek. Nem volt az. Az ilyesmi sosem az. (A sörbicikli egy mozgó sörpult, sörcsapokkal van felszerelve, a pult körül ülő 8-10 fő pedig biciklipedálokkal hajtja.)

photo_camera (Fotó: Gary A Baratta / Wikipedia)

Az erfurti társaság tagjai részegen elütöttek vele egy hároméves gyereket, akit a baleset után súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A gyerek feldühödött hozzátartozói aztán rátámadtak a sörbicikli hajtóira, majd más járókelők is közbeavatkoztak, a DPA szerint kb. 60-an verekedtek.

Erfurtban egyszer már szigorították a beerbike-használatának szabályait, 2012 óta külön engedéllyel lehet csak forgalomba menni vele. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.