Végre valami nagyszerű történik az építőiparban!

tech
2014 július 07., 09:39
comments 79

Hölgyeim és uraim, íme az okostégla (vigyázat, agygyilkos zenével!):

A Kite Bricks találmánya nem úgy okos, ahogy azt minden dologra mondják, vagyis nincs benne számítógép. Cserébe nagyon praktikus:

ha hinni lehet a terveiknek, akkor a jövőben házépítő egységcsomagokat árulnak majd, amikből úgy lehet házat építeni, hogy a végén ne egy hatalmas halom sitt maradjon hátra.

A könnyen egymásba illeszthető téglák ötletét bevallottan a legó inspirálta, a darabokat pedig nem malterrel, hanem spéci ragasztóval lehet egymáshor rögzíteni.

A téglák üregesek, ami:

  • egyrészt hőszigetel;
  • másrészt könnyű beleilleszteni a szerkezetet erősítő acélrudakat;
  • és még a víz- és villanyvezetékeket is.

Mindez egyelőre még csak prototípusként létezik, a cégnek kell még 3 millió dollár a tömeggyártáshoz. (Via Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.