A Fitch felülvizsgálja a magyar bankok minősítéseit

gazdaság
2014 július 08., 13:43
comments 13

Azt jósolta a mai londoni helyzetértékelésében a Fitch Ratings, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott új törvény potenciálisan magas járulékos költségei érdemi tőkeinjekciót tesznek szükségessé a magyarországi bankok külföldi anyabankjai részéről, hogy a szabályozóknak megfelelő tőkemegfelelési mutatókat és a hitelkihelyezési kapacitást helyreállítsák.

A nemzetközi hitelminősítő szerint valószínű az is, hogy a legnagyobb magyarországi bankok zöme vagy ezek tulajdonos bankjai profitfigyelmeztetéseket adnak ki.

A Fitch felülvizsgálja a magyarországi bankokra érvényben tartott minősítéseit, amint felmérte az új törvény hatásait az egyes bankok hitelprofiljára, és a külföldi tulajdonosok készségét a veszteségek további tőkeinjekciókkal történő ellentételezésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.