Elkészült a környezetszennyezés trónja

Hulladék
2014 július 08., 15:29

Na jó, nem trón, csak egy háromlábú hokedli, visszataszító műanyagmasszából öntve. Ennek ellenére legalább annyira erőteljes üzenetet hordoz, mint plafonig érő, aranyban úszó (vagy kardokból kovácsolt) társai:

Pár lelkes művész alkotása ez a "tengerszék", amit egy halászhajó fedélzetén készítettek, kizárólag a hálókba akadó műanyaghulladék felhasználásával. A folyamatról díjesőt érő rövidfilmet rendezett Juriaan Booij a Swine Studio közreműködésével.

A következő 3 perc 21 másodperc 2. helyezett lett a rövidfilmek között Cannes-ban, valamint Booij elhozta a fiatal rendezőknek járó különdíjat is. A szakma tehát értékelte a témát szokatlan szemszögből tálaló projektet, ami végre egyszerűen érthető üzenetté alakította az átlagember számára kissé megfoghatatlan, tengerben lebegő hatalmas műanyagszigetek problémakörét.

link Forrás

Mert sok helyen olvashatjuk, hogy négyzetkilométerenként átlagban 46 ezer plasztikdarab borítja az óceánokat, de mégis hatásosabb ha egy halász napi műanyagfogásából készített hokedlivel szembesülünk.

Akiben feltámadt a barkácsösztön, és az árokpart tisztítása után saját lucaszéket öntene, az erre találja a folyamat leírását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.