Több mint nyolc milliárd forint értékű árut loptak el a Samsung brazíliai gyárából

bűnügy
2014 július 08., 06:43
comments 18

A banditák a rablás alatt túszul ejtették a dolgozókat a Sao Paulo melletti gyárból, majd több teherautónyi áruval távoztak. Az anyagi kár eléri a 36 millió dollárt, azaz több mint 8 milliárd forintot.

A támadók erősen felfegyverkezve érkeztek meg vasárnap éjfél körül, majd elfogták a gyár nyolc dolgozóját, elvették a belépőkártyájukat, kettejüket pedig túszként magukkal vitték az épületbe. A többi hat alkalmazottat egy távolabbi helyen szabadon engedték, de előbb elvették a mobiltelefonjukat, hogy ne tudják értesíteni a hatóságokat.

photo_camera (LLUIS GENE / AFP)

A túlerőben lévő rablók hamar felülkerekedtek a biztonsági őrökön, és több mint három órát töltöttek a gyárban, ahonnan okostelefonokat, táblagépeket és laptopokat szállítottak el teherautókkal.
Legyőzték a biztonsági őröket, elvették tőlük a fegyvereiket és a náluk lévő lőszert, majd megparancsolták nekik, hogy folytassák a munkájukat, mintha mi sem történt volna

- mondta Vitor Cháves rendőr főhadnagy a Globo brazil tévécsatornának adott interjújában.

A rablásban a rendőrség szerint mintegy húsz ember vett részt, az elkövetők több mint 40 ezer terméket vittek el hét teherautóval. A Samsung egyelőre próbálja felmérni az anyagi kár pontos értékét. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételeit ellenőrzik, hátha sikerül azonosítani a rablók valamelyikét.

A dél-koreai vállalat közleményben tudatta, hogy egyik dolgozója sem sebesült meg, és mindenben együttműködnek a rendőrséggel. (MTI, YAHOO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.