Amiben a németek a legjobbak

futball
2014 július 09., 12:20
comments 21

Brazília megsemmisítése után a világbajnoki cím első számú esélyesei lettek a németek. Mi az, amiben verhetetlenek?

82

százalék. Ez a pontos passzok aránya. Ennyi volt egyébként a spanyoloknak, ennél pedig még jobb, 85 százalék az olaszoknak. Amit a németek náluk is jobban tudnak: a sok passzhoz gólok és eredményesség is párosul.

77

százalék. Ennyi Löw győzelmi mutatója a vébéken szövetségi kapitányként.

58

Ennyi bedobással vezeti Höwedes a világbajnoki listát.

20

Összesen ennyiszer nyertek a németek az elmúlt 27 világbajnoki meccsükön. Három döntetlen és négy vereség még a teljes mutatójuk. A végjátékokban buktak el, csoportmeccsen az elmúlt négy vébén csak a szerbektől kaptak ki négy éve. Őket leszámítva a németeket mindig a későbbi győztes verte őket (2002-ben a döntőben a brazilok, 2006-ban az elődöntőben az olaszok, 2010-ben szintén az elődöntőben a spanyolok). A gólkülönbségük: 61-18.

12

Ennyi év után lettek megint vébédöntősök. Páratlanul kiegyensúlyozott az elmúlt négy vébén a teljesítményük. Mindig ott voltak legalább az elődöntőben (ráadásul a három közbeeső Európa-bajnokságból kettőn is négy között voltak, sőt döntőt is játszottak), de győzniük egyszer sem sikerült.  

8

Ennyi percig játszott csak hátrányban ezen a vébén Németország, Ghána tudott fordítani ellenük, de aztán jött Klose, és egyenlített.

Ennyi német játékos szerzett gólt Brazíliában. Nincs még egy csapat, ahol ennyire el lettek volna osztva a gólok: Kroos, Müller, Klose, Schürrle, Hummels, Özil, Götze, Khedira is betalált.

5

Thomas Müller már ennyi gólt szerzett a mostani vébén. Lehetett volna több is, ha Schürrle nem rúgja el előle a labdát, amivel a csapat hatodik gólját szerezte a brazilok ellen. Müller kicsit mérges is volt. A 24 éves játékos 12 eddigi vébémeccsén 10 gólt szerzett, hat gólpasszt adott. Vébéken megy neki igazán, bár nyilván nem rossz a Bayernben a múlt szezonban 51 meccsen szerzett 26 gólja sem. A válogatottban 55 meccsen 22 gólt szerzett eddig. Nem lehet mindig vébémeccseket játszani. Ő lehet az, aki megelőzi a brazilok ellen rekorderré váló Klosét a világbajnokságok örökranglistáján. Klose 16 gólos. És ő lehet az első, aki kétszeres gólkirály lesz. Ehhez egy gólt kell szereznie a döntőben. Azzal beérné a kolumbiai James Rodriguezt, de több gólpasszt szerzett nála.

4

Hat meccsen csak négy sárgát kaptak a németek. Három olyan meccsük is volt, amikor letudták lap nélkül a meccset. Eltiltotjuk nem is volt, legfeljebb sérülés miatt kellett megbontania a csapatot Löwnek.

3

A németek 9-ese, Schürrle háromgólos. Löw valamiért nem bízik benne, egyszer sem volt kezdő, Ghána ellen például végig kispadozott, az USA ellen a 89. percben léphetett pályára. Összesen 155 percet kapott eddig Löwtől, ez messze a legkevesebb játékidő a vébé háromgólosai között.

2,8

Ennyi gólt szereztek eddig átlagosan, meccsenként. A hollandok és a kolumbiaiak gólátlaga 2,4-es.

1

Klose az egyetlen játékos, aki szerepelt a 2002-ben vébédöntőt játszó csapatban. 2006-ban viszont már ott volt a hazai rendezésű világbajnokságon Lahm, Schweinsteiger, Mertesacker és Podolski is. Négy éve pedig csatlakozott hozzájuk Khedira, Özil, Müller, Kroos és Boateng. A csapat magja így már összeszokott.

0

Ennyi gól szereztek a 16-os kívülről. Mülleré volt a legtávolabbi, ő pont a 16-os vonaláról szerzett gól az amerikaiak ellen. Klose mind a 16 vébégólját a 16-oson belül szerezte. Ez mondjuk pont nem érdem, de érdekes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.