Bréking! Kettőt, na jó, másfelet ütött balra is az RTL Híradó

Szokás szerint a Híradó második félórájában kezdődött a tűzijáték az RTL-en, de majdnem kizuhantam a székemből meglepetésemben:

az első hír Hiszékeny Dezső, vagyis egy szocialista korrupciós ügye volt.

Hiszékenyt ma gyanúsították meg azzal, hogy ötmillió forint kenőpénzt nem kapott meg. A riport végül arra volt kifuttatva, amit Hiszékeny is sejtet:

azért támadják, mert bírálta a mobilparkolás államosítását.

Ezután viszont tényleg beindult a dolog:

108 millió forintért újította fel az V. kerületi önkormányzat a Rogán-utód Szentgyörgyvölgyi Péter és Habony Árpád házának mélygarázsát!

Mert beázott. A garázs amúgy használhatatlan, mert nincs behajtója. Nem is állnak benne autók, amik elázhatnának. Az önkormányzat szerint szerződéses kötelezettségük volt a használhatatlan garázs felújítása.

Aztán megtudtuk még, hogy magát a házat 110 millióból újították fel, majd amikor rejtélyes körülmények között leégett egy szauna az egyik prominens lakó lakásában, még ráköltöttek 50 milliót. Most pedig a szomszédos, 100 millió forintot érő telket áldozzák fel, hogy végre be lehessen hajtani a beázó, használhatatlan, 108 millió forintból felújított garázsba.

Megmutatták a szomszéd, omladozó házat is, amire az önkormányzat egy lakó szerint 100 _ezer_ forintot költött.

Ezután jött a lépfene

amiről megtudtuk, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter barátja, Nagy József robbantotta ki. Az ő City Farm Kft.-je adta el a lépfenés húst. A City Farm tavaly nyert el egy legelőt a környéken, Nagy előtte egyáltalán nem foglalkozott állattartással - abban az évben még gyárcsarnokot avatott Fazekas barátjával, amire 200 millió forintos EU-támogatást kapott.

A Nemzeti Földalap semmi furcsát nem lát abban, hogy a legelőt egy állattartással korábban egyáltalán nem foglalkozó, de a vidékfejlesztési miniszterrel jóban levő ember nyerte tavaly. Szerintük ezeknek a tényeknek semmi közük egymáshoz.

A bombák után pedig megint jött a baloldal, és most még csak nem is lett átforgatva a történet jobbra:

Szabó Albertről, illetve Eörsi Mátyásról volt szó, miután az előbbi után már az utóbbinak is sikerült cigánybűnözőznie, amihez ezúton is gratulálunk!

Végül egy nagyon meta hír: hivatkozták Gulyás Gergellyel készített interjúnkat, annak is azt a mondatát, amiben Gulyás azt mondja, Tasnádi kinevezésekor el kellett volna gondolkodni azon, hogy milyen értékeket kommunikál. Gulyás az RTL-nek nem akart nyilatkozni, gondolom nem akart károkat okozni a társadalomnak.