Elvetélt asszony rabolta el a szombathelyi kórházból az egynapos csecsemőt

bűnügy
2014 július 10., 11:47
comments 28

Nem emberkereskedők vitték el a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról szerdán az egynapos, Hédi nevű kislányt. A gyerekrablók meg akarták tartani a csecsemőt.

photo_camera Itt találták meg az egynapos Hédit Fotók: police.hu

A Vas megyei Rendőrfőkapitányság árult el részleteket a gyerekrablásról.

gyerekszoba2

A kórház szülészeti osztályáról szerda délután érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy eltűnt egy újszülött. A kislányt a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakásában. A gyereket mentők vitték vissza a kórházba.

gyerekszoba3

A kislányt egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból. Az ötgyermekes, elvált asszony - akinek öt fia közül négy már felnőtt - márciusban elvetélt. Azóta készültek a rablásra. Több Vas megyei kórház szülészeti osztályát feltérképezték, és vásároltak néhány, a babaápoláshoz szükséges kellékeket is.

gyerekszoba4

A rendőrök azt még nem tudják, hogy a gyerekrablók hogyan jutottak be a kórházba. A gyanúsított nő unokaöccse egyébként korábban szociálismunkás-gyakornokként dolgozott a Markusovszky Kórházban, így valószínűleg kellő helyismerete volt.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.