Elvetélt asszony rabolta el a szombathelyi kórházból az egynapos csecsemőt

Nem emberkereskedők vitték el a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról szerdán az egynapos, Hédi nevű kislányt. A gyerekrablók meg akarták tartani a csecsemőt.

Itt találták meg az egynapos Hédit Fotók: police.hu

A Vas megyei Rendőrfőkapitányság árult el részleteket a gyerekrablásról.

gyerekszoba2

A kórház szülészeti osztályáról szerda délután érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy eltűnt egy újszülött. A kislányt a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakásában. A gyereket mentők vitték vissza a kórházba.

gyerekszoba3

A kislányt egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból. Az ötgyermekes, elvált asszony - akinek öt fia közül négy már felnőtt - márciusban elvetélt. Azóta készültek a rablásra. Több Vas megyei kórház szülészeti osztályát feltérképezték, és vásároltak néhány, a babaápoláshoz szükséges kellékeket is.

gyerekszoba4

A rendőrök azt még nem tudják, hogy a gyerekrablók hogyan jutottak be a kórházba. A gyanúsított nő unokaöccse egyébként korábban szociálismunkás-gyakornokként dolgozott a Markusovszky Kórházban, így valószínűleg kellő helyismerete volt.  (MTI)