Domborművet állított Beni kutyának a XVI. kerületi önkormányzat

ÁLLAT
2014 július 14., 07:15
comments 58

Beni története filmbe való. A Jókai-lakótelep kóbor kutyája volt több mint tíz évig. Előtte is itt élt, de miután idős gazdája meghalt, a nagytestű, keverék kutyát kicsapták az utcára. Az öreg cukrász háza aztán ki is gyulladt, de a kutya minden este visszajárt, és a házzal szembe letelepedett, hátha visszatér a gazdája - írja az ittlakunk.hu.

A helyiek pedig megszokták, megszerették és ellátták. Az állatorvos is ingyen vizsgálta. Lett volna jelentkező, aki befogadja, de a kutya nem tűrte a bezártságot, és mindig visszatért a régi otthonához. Végül, tíz év után beköltözött a szembelévő házba.

Egy lelkes óvónő és a lakók kezdeményezésére a kutyát örökbe fogadta az önkormányzat, hogy a sintérek már ne fogják be. A kutya márciusban elhunyt, 14 éves lehetett.

Lelkes támogatói pedig domborművet állítattak neki, a kezdeményezés mögé odaállt az önkormányzat is. Az alkotást múlt héten avatták fel. 

photo_camera Fotó: ittlakunk.hu

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.