Kerényi otthagyja a vs.hu-t

A szerkesztőségben szerdán jelentették be a főszerkesztő távozását. A hvg.hu úgy tudja, hogy Kerényi György a tulajdonos Száraz Istvánnal került szembe: a lap „középen állásáról” gondoltak mást.

A vs.hu fő tulajdonosa – ahogyan azt korábban a Cink megírta – Szemerey Tamás milliárdos, Matolcsy György unokatestvére. Társtulajdonos a We Love Budapest/Balaton Száraz István. Utóbbi ott volt a bejelentésénél a szerkesztőségben, de nem kommentálta a konfliktusról beszélő Kerényi mondatait. Azt mondta viszont, hogy tovább fejlesztéseket akar a lapnál, és már tárgyal az új főszerkesztő kinevezéséről, de hogy kivel, azt nem árulta el.

A vs.hu tavaly novemberben indult, 25 fős szerkesztőséggel. Kerényi György 2006 és 2010 között a Kossuth Rádió főszerkesztője volt, ő indította Magyarország első cigány rádióját, a rádió C-t, dolgozott a Magyar Narancsnak is. A lap stábját a Magyar Rádió, a Magyar Narancs és a Mandiner korábbi újságíróiból állt össze, érkezett még munkatárs az MTI-ből, a HVG-ből és az Origótól is.

A közelmúltban a vs.hu-tól távozott az operatív igazgató Pohly Ferenc és Csuday Gábor felelős szerkesztő is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.