Lemészároltak 29 prostituáltat, de megúszhatják

külföld
2014 július 16., 06:36
comments 30

Kegyetlen mészárlást végeztek szombaton Bagdadban egy bordélyházban. Egy helyi milícia tagjai két épületet rohantak le, és hangtompítós fegyverekkel 29 nőt és két férfit megöltek. Volt olyan nő, aki egy szekrényben bújt el, de ott is megtalálták, és agyonlőtték.

A fegyveresek egy üzenetet hagytak hátra azzal a szöveggel, hogy ez minden prostituált sorsa. (A mészárlás áldozatairól itt látható egy sokkoló felvétel.)

A DailyBeastben megjelent cikk szerint minden helyi pontosan tudja, hogy egy síita milícia tagjai követték el a vérfürdőt, de abban is biztosak, hogy senki nem fog ellenük tenni semmit. Hiába alakítottak ki saját hatalmat, és fitogtatják erejüket a milíciák a kormánnyal szemben, kényszerszövetséget kötnek a még nagyobb ellenség, a szélsőséges és még kegyetlenebb szunnita ISIS-szel szemben.

Az iszlám nevében fellépő milíciák már tavaly is öltek meg prostituáltakat és támadtak meg alkoholt árusító üzleteket. A mostani támadásban viszont helyiek szerint olyanok is részt vettek, akik korábban vendégként fordultak meg az utóbbi időben a környéken megnyíló bordélyházakban. A támadók egyébként annak ellenére be tudtak jutni az épületekbe, hogy az azokhoz vezető egyetlen utca bejáratát a rendőrség és a hadsereg is ellenőrzi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.