Emlékeznek még Széles Gábor gravitációs interjújára? Na, az a józan ész diadala volt a maihoz képest

Egyre messzebb sodródik a racionális gondolkodás főáramától Széles Gábor milliárdos vállalkozó, Donald Trump magyar változata. Széles saját újságjának, a Magyar Hírlapnak adott sértődött interjút amiatt, hogy nem ő nyerte a Hévíz–Balaton Airport eszközeire kiírt versenypályázatot. Na, most Széles nem úgy sértődött meg, hogy rosszul esett neki, hogy vesztett, és most duzzog, hanem úgy, hogy a CIA-t küldené a nyertesre. Ez nem egy retorikai fordulat, tényleg ilyeneket mond.

Érdemes elolvasni az egész cikket, de most megpróbálom kiválasztani a legjobb mondatokat. Nem könnyű.

"Linusz [a nyertes] társaságában megjelent két indiai nevű, illetve kinézetű úr. Inkább csak az egyikük nyilvánult meg, ő adott névjegykártyát, amelyet szintén nyilvánosságra kívánok hozni. A kártyát alaposan megvizsgálva furcsaságokra leltünk (...) az a furcsaság, hogy a névjegykártyán szereplő személy valószínűleg indiai színész. Megtaláltuk őt ugyanis indiai filmeken, amelyeket megmutattunk az SGH Aviation képviselőinek, akik fel is ismerték."

Aztán jön egy hosszú rész, amiben Széles reményét fejezi ki, hogy a magyar állam különböző hivatalai vizsgálatot indítanak konkurenciája ellen, például mert annak szerinte túl sok pénze van.

Aztán meg jön ez.

"Gondolom, abban a pillanatban, amint ezzel a „magyar kisvállalkozóval” szerződést kötnek, újabb vizsgálat következik az Alkotmányvédelmi Hivatal részéről a megfelelő külföldi társszervek, így Interpol és CIA bevonásával."

Széles arra gyanakszik ás külföldi repterek akarják megakadályozni a hévízi reptér felfejlesztését, ezért nem ő nyert. Ha erre nem ugrik a CIA, akkor szerintem semmire.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.