Az angolok és a hollandok kicsit keménykedtek az oroszokkal az ukrán területen lelőtt maláj gép miatt

külföld
2014 július 19., 19:13
comments 95

David Cameron és Mark Rutte miniszterelnökök közösen szólították fel az EU-t, hogy helyezze új alapokra a kapcsolatát Moszkvával, miután szerintük bizonyos, hogy Oroszország által támogatott szeparatisták lőtték le az MH17-es járatot.

Szombaton a holland külügyminiszter, Frans Timmermans is tárgyalt Petro Porosenko ukrán miniszterelnökkel, majd arról beszélt, hogy “sokkolták a hírek, amelyek szerint a holttesteket össze-vissza rángatják, és nem megfelelően bántak velük”. És hogy a holland nép ezért nagyon dühös.

Timmermans szerint a hollandok minél előbb tudni szeretnék, ki felelős a gép csütörtöki lelövéséért. “Amint erre bizonyítékunk van, nem fogunk nyugodni, amíg a felelősöket nem állítják bíróság elé. Nem csak azt, aki meghúzta a ravaszt, hanem azokat is, akik segítettek neki. Azt hiszem a nemzetközi közösségnek erélyesebben kellene fellépnie az ügyben.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.