Fanyalogva támogatja a volt fideszes Hadházy Ákost az Együtt-PM

Hadházy Ákost, az LMP jelöltjét támogatha az Együtt-PM Szekszárdon az önkormányzati választásokon.

Mint írják:

Az Együtt-PM Szövetség a korszakváltás jegyében született meg, és annak jegyében is politizál. Ennek az is a része, hogy nem gondolkodunk politikai lövészárkokban, hanem minden esetben a jó ügyek mellett állunk ki. Hadházy Ákos személyében olyan jelöltet tudunk támogatni, akinek van esélye a győzelemre, és aki a korszakváltó politika képviseletére alkalmas, attól függetlenül, melyik párt jelöli őt polgármesternek.

Hadházy volt, aki még fideszes képviselőként felrobbantotta a trafikmutyit, és beszámolt arról, hogy valóban egy szűk fideszes városvezetői kör pofára, jobban mondva nyelvre, azaz politikai hovatartozás alapján osztottak ki helyben a dohányboltos koncessziókat.

Hadházy kilépett a Fideszből és az LMP-hez csatlakozott.

Az Együtt-PM közleményében azért nem hagyja szó nélkül, hogy a Hadházyt indító LMP mekkora egy szemét, ők pedig milyen jófejek. (Egészen furcsa a koalíciózás hangulata manapság Magyarországon.)

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az LMP továbbra is kizárólag a szekértábor-logika mentén, mérlegelés nélkül utasít el mindenfajta együttműködést. Szerintünk ez rossz út, amely a Fidesz újabb nagyarányú győzelméhez vezethet. Az Együtt-PM Szövetség máshogy politizál, ennek egyik megnyilvánulása a most bejelentett, egyoldalú támogatás is.

Az Együtt-PM az országgyűlési választásokon sem indult egyedül, azt azonban nem lehet mondani, hogy elhatárolódtak volna a szekértábor-logikától, csak akkor még az MSZP-féle szekértábor-logikába hittek.

A DK-val és az MSZP-vel közösen indították a szocialista Harangozó Tamást, ezzel 2. helyen végeztek a fideszes jelölt mögött, harmadik lett a Jobbik, negyedik az LMP-s Hadházy:

szekszard-2014-ogyval

Miután a baloldali olajfakoalíció összeomlott, erős saját jelöltjük pedig látszólag nincs, természetesnek tűnik az LMP támogatása.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.