Online elérhető lesz a Simpson család 552 epizódja

Tbg
Média
2014 július 23., 12:15
comments 26

Ősszel startol el a Simpsons World nevű szolgáltatás, ahol látható lesz majd az USA és talán a világ legnépszerűbb rajzfilmsorozatának, a Simpsons családnak valamennyi epizódja (25 széria, 552 epizód). Nemcsak egy online videótár lesz ez, idézetek, jelenetek, karakterek alapján lehet benne keresgélni.

Bár a hírről beszámoló szerző nem győzi szuperlatíviuszok nélkül megfogalmazni, hogy ez a Simpson World (SW) mekkora királyság lesz, aki ismeri a sorozatot, jól tudja: ahhoz képest, hogy szinte nincs internetes mém Homer Simpson nélkül, a sorozat online alig volt elérhető, még a forgatókönyveket sem nagyon lehet megtalálni, alkalmanként frissítgetett fanpage-ek tolták eddig a kulturális kielégülés szekerét.

Oké, a Simpson még valóban a tévézés aranykorában hódította meg a nézőket, így az interneten sokáig nem nagyon találta a helyét, aztán a közösségi média segítségével kitört ebből az elszigeteltségből.

A sorozatot gyártó Fox csatornának idáig tartott, míg összegrundolta online divízióját, az FXX-et, ezen fog futni az SW.

Ellentében pl. a South Parkkal, amelynek minden epizódja most is elérhető a stúdió honlapján. (Az más kérdáés, hogy az SP alkotói, Matt Stone és Trey Parker a másik nagy amerikai online tartalomszolgáltatóval, a Huluval szerződtek le hasonló okokból egy hónapja, tehát valószínűleg ez a helyzet is változik valamelyest.)

Azt, hogy Európából lehet-e majd nézni az elmúlt 25 év Simpsons-epizódjait, jó kérdés. Ez a hír arról szól, hogy Kanadába már nem jut el, erős a gyanúm tehát, hogy az online forgalmazási jogok Európára nem vonatkoznak majd.

De egy jó proxy szolgáltatással talán ez is megoldható lesz. (És a kommentelők is biztos tudják.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.