Végre valami, amiben jók vagyunk!

meghökkentő tudomány
2014 július 23., 19:09
comments 46

Egy 22 európai országot lefedő felmérés szerint a finn párok veszekednek legtöbbet azon, hogy ki végezze a házimunkát. 10-ből 9 finn pár vitatkozik vagy ezen vagy a pénzen. A finneket Izland, Norvégia, Svédország és Dánia követi, tehát a skandináv országok, ahol pont a legrégebben téma a női egyenjogúság, messze a legrosszabbak e téren.

Bár a skandináv országok rossz szereplésének oka valószínűleg pont ez, a férfi és a nő közötti nagyobb egyenlőség több vitát okozhat, hiszen egyik fél sem hajlandó lenyelni a sérelmeit. Ezen felül ezekben az országokban a családon belüli erőszak aránya is kisebb, így egyik félnek sem áll érdekében az, hogy elhallgassa a kisebb nézetkülönbségeket.

Forrás: Quartz

Nem így Görögország, ahol a pároknak csak 28 százaléka mondta, hogy szokott a ház körüli teendőkön, munkán vagy pénzen vitatkozni. A portugálok kicsit többször, de még az sem vészes, és rögtön utánuk jön Magyarország, ahol a párok kevesebb mint fele veszekszik ilyesmin.

A felmérésből az is kiderült, hogy a házasság előtt álló párok többet veszekednek a házimunkán, mint a házasok, de a házasok meg a pénz miatt vitatkoznak többet. Az is kimutatható, hogy minél nagyobb jövedelmű egy pár, annál kevésbé kap össze a házimunkán. (Qz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt