Ebolás lett Sierra Leone elsőszámú eboladoktora

külföld
2014 július 24., 05:59

Tragikus hírt közölt a Sierra Leone-i kormány:

az ország elsőszámú eboladoktora, a 39 éves Sheik Umar Khan maga is megfertőződött.

Az eddigi legsúlyosabb ebolajárvány eddig 632 halálos áldozatot szedett, csak Sierra Leonéban 206-ot. Khant hazájában nemzeti hősként tisztelték, száznál is több beteget kezelt már.

Khan júniusban beszélt életéről és a járvány elleni harcról, az interjúban azt mondta, hogy

"be kell valljam, féltem az életem, mert szeretem az életem. Az egészségügyi dolgozók hajlamosak a megbetegedésre, mert mi vagyunk az elsők, akik a betegekkel találkoznak".

Khant az Orvosok Határok Nélkül egyik karanténjába szállították. Miatta Kargbo Sierra Leone-i egészségügyi miniszter ígéretet tett rá, hogy minden tőle telhetőt megtesz Khan túlélésért. (Via The Wire)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.