Ebolás lett Sierra Leone elsőszámú eboladoktora

külföld
2014 július 24., 05:59
comments 8

Tragikus hírt közölt a Sierra Leone-i kormány:

az ország elsőszámú eboladoktora, a 39 éves Sheik Umar Khan maga is megfertőződött.

Az eddigi legsúlyosabb ebolajárvány eddig 632 halálos áldozatot szedett, csak Sierra Leonéban 206-ot. Khant hazájában nemzeti hősként tisztelték, száznál is több beteget kezelt már.

Khan júniusban beszélt életéről és a járvány elleni harcról, az interjúban azt mondta, hogy

"be kell valljam, féltem az életem, mert szeretem az életem. Az egészségügyi dolgozók hajlamosak a megbetegedésre, mert mi vagyunk az elsők, akik a betegekkel találkoznak".

Khant az Orvosok Határok Nélkül egyik karanténjába szállították. Miatta Kargbo Sierra Leone-i egészségügyi miniszter ígéretet tett rá, hogy minden tőle telhetőt megtesz Khan túlélésért. (Via The Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.