Lezuhant az eltűnt algériai utasszállító

Meg tudom erősíteni, hogy lezuhant a gép

- mondta az algériai légügyi hatóság hivatalnoka a Reuters hírügynökségnek. Az utasszállító Burkina Faso fővárosából tartott Algírba, Mali fölött vesztette el a kapcsolatot a légiirányítással. Hajnali két óra 17 perckor rendben felszállt a gép, fél háromkor kértek a pilóták a vihar miatt útvonal módosítást. Egyelőre még nem tudják, hogy hol zuhanhatott le és miért az Air Algérie AH 5017-es számú járata. Keresésére két Mirage 2000 francia vadászrepülőgép indult Nyugat-Afrikából. A repülőn 110 utas és hat fős személyzet volt. A személyzet spanyolokból áll, míg a gépen 50 francia utazott.

AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / FAROUK BATICHE

Az al-Vatan című napilap közlése szerint a hatóságok egyelőre nem zárnak ki semmit a baleset lehetséges okai közül, legyen az műszaki hiba, meteorológiai tényező vagy szándékos támadás. A repülőgéppel a Mali északkeleti részén található Gao régió felett létesítettek utoljára kapcsolatot. A térségben aktívak a dzsihadisták, akik a reguláris erők ellen küzdenek. (MTI/BBC/Reuters)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.