Lázár gigahivatala és a veszteséges MKB államosítása volt ma a sztori az RTL-en

Ahogy azt a reklámadó belengetése és bevezetése óta megszokhattuk, hírműsor jellegű híradó volt ma is az RTL-en. A kormánybasztató blokkban ma szó volt:

Lázár János hivataláról, a miniszterelnökségről, ahol osztályvezetőből is van vagy száz. De legalább ott ezt meg tudták mondani. A nyolcból négy minisztérium válaszolt csak a kérdésre, hogy tulajdonképpen hány dolgozójuk van.

Veszteséges bankot államosított a kormány. Azért, mert a vásárlás után nagyobb befolyása lehet a bankrendszerre, amit így hitelezésre kényszeríthetnek. Ehhez képest azt is mondták, hogy nem akarják tulajdonban tartani. Amiből az ellenzék azt gondolja, hogy a Takarékbankhoz hasonlóan ezt is haveroknak akarják továbbpasszolni. Amire a kormány csak annyit reagált, hogy erről csak azután tudnak további információval szolgálni, ha jövő héten megbeszélték.

Ha-lál ko-mo-lyan!

Végül a Népesedési Kerekasztal nevű izé javaslatáról volt szó, amit a kormány persze komolyan vett: arról, hogy a jövőben a gyerekszám alapján járjon a nyugdíj. Mondjuk emiatt ne aggódjanak különösebben, nyugdíjügyben tök mindegy, hogy mit mondanak. Hogy mást ne mondjak, volt már nekem egyszer biztosnak tűnő nyugdíjam, csak aztán elvették adóságtörlesztésre.