Pom - Pom játszótér lesz a Naphegyen

érdekes adat
2014 július 25., 04:16
comments 20

A budapesti Naphegy téri játszótéren szeptembertől a Pom - Pom című mese figurái foglalnak majd helyet. Gombóc Artúr például egy padon ül majd, de kirakják Madárvédő Golyókapkodót és Festéktüsszentő Hapcibenőt is.

Csukás István meséje egy élő szőrpamacsról (Pom - Pom) szól egyébként, aki egy Picur nevű általános iskolás lány fején ülve mesél érdekes történeteket. Mindig csak iskolába menet látjuk őket, de az egyes epizódok végén kiderül, hogy hazafele is együtt mennek. Hiszen minden rész végén Pom - Pom megkérdezi Picúrt, hogy megvárhatja-e. Ugyanakkor az iskola utáni eseményekről soha egyetlen rész sem szólt.

Az egyes epizódok nem is kettejük kalandjait dolgozzák fel, hanem mese a mesében technikával Pom - Pom történetei elevenednek meg. Például a Bátor Tintanyúlról:

Pom - Pom rajzfilmsorozatként lett igazán népszerű hazánkban. Két széria készült, az első 1980-ban, a második 1982-ben, összesen 27 résszel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.