Eltalálta egy rakéta az ENI legnagyobb üzemanyagraktárát Tripoliban

külföld
2014 július 29., 07:48
comments 14

Éjjel rakétatalálat érte az olasz ENI energiacég egyik Tripoli közelében lévő üzemanyag-tárolóját. A líbiai hatóságok kedd reggeli beszámolója szerint a milíciák és hadsereg közötti harcokban kilőtt rakéta egy 6,6 millió literes üzemanyagtartályt talált el.

Az óriási tűz azóta átterjedt egy másik tartályra, és attól félnek, hogy a tároló többi része is kigyulladhat. Mivel a telep központi raktárában 90 millió liter üzemanyagot és gázt tárolnak, az ENI is nemzetközi segítséget kért az oltáshoz.

A tét óriási, ugyanis ha a tűz eléri a központi raktárat, a robbanásban Tripoli lakosai is megsérülhetnek. Meg is kezdték a raktárhoz közel eső területek evakuálását.

Olaszország hét tűzoltó repülőgépet küldött Líbiába kedd délelőtt, a helyi hatóságok pedig megpróbálják elérni, hogy a környéken harcoló milíciák legalább az oltás idejére állapodjanak meg tűzszünetben. (via MTI, Twitter, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.