Ha körbe-körbe haladó kurd olajszállítót szeretne figyelni, most megteheti

A furcsán, fánk alakban közlekedő olajszállító története mögött egy bírósági döntés áll: egy amerikai szövetségi bíróság igazat adott az iraki kormánynak, akik amiatt emeltek panaszt, hogy a kurdok a kormány engedélye nélkül dobtak piacra olajat. A döntés értelmében a Kurdisztánból érkező olajszállítmányt az amerikai hatóságok lefoglalhatják, ha azt elkezdik kirakodni.

Irakban az állami olajvállalaté a kizárólagos jog, az Irak, Irán és Törökország határvidékén fekvő kurdoknak pedig nincs joguk a kormány szerint, hogy olajat termeljenek és azzal kereskedjenek. A texasi bírónő, Nancy Johnson pedig igazat adott a keresetnek, és elismerte, hogy csak az iraki kormány köthetne üzletet az amerikaiakkal.

Az olajszállító, a United Kalavryta hajó ezért egyelőre nem messze az amerikai partoktól körbe-körbe halad, és várja, hogy kiderüljön, mi lesz a sorsa. Itt lehet követni. (via Business Insider)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.