Ma újra tárgyal a baloldal, hogy mi legyen Budapesttel

Szerdán újra találkozik az MSZP, a DK és az Együtt-PM, hogy valamilyen megállapodást kössenek a budapesti önkormányzati választásokra. A Népszabadság szerint végleges egyezség ma sem születik, de közeledhetnek az álláspontok.

  • Az Együtt-PM azt szeretné elérni, hogy csak a győzelemre esélyes kerületekben legyen közös, koordinált indulás.
  • Az MSZP korábban csak teljesen összefogásról tárgyalt volna.
  • A DK nem akarta, hogy kimaradjon az Együtt-PM, mert akkor megint összemossák őket a szocialistákkal.

Horváth Csaba vezette delegáció állítólag most felhatalmazást kapott, hogy tárgyaljon a koordinált indulásról, amit majd pénteken véleményeznének a kerületi szocialista vezetők. Az MSZP jövő péntekre hívta össze a budapesti küldöttértekezletét, ami döntene a főpolgármester-jelölt személyéről.

A lap szerint a legjobb és a legrosszabb kifutás az új összefogásnak a következők:

  • Legjobb: közös főpolgármester-jelölt, kerületek felosztása úgy, hogy a három baloldali párt csak ott indul egymás ellen, ahol legyőzhetetlen a Fidesz, 
  • Legrosszabb: csak pár kerületben lesz megállapodás, és nincs közös főpolgármester-jelölt sem.

Több kerületben még egyáltalán nem látszik a közös nevező. Zuglóban megszakadtak a tárgyalások Karácsony Gergely és Tóth Csaba közt. A Belvárosban szinte biztos, hogy nem tudnak dűlőre jutni. Steiner Pált indítaná az MSZP és a DK, míg az Együtt-PM Juhász Pétert. (Nol.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.