Ezeket a városokat mentette meg a kormány februárban

POLITIKA
2014 augusztus 01., 07:03

A Költségvetési Felelősség Intézet kikérte az önkormányzati adósságkonszolidáció utolsó, februári körének adatait a nemzetgazdasági minisztériumtól. A lista alapján 513 település összesen 471,79 milliárd forintnyi adósságát vállalta át a központi költségvetés.

A legnagyobb tétel a fővárosi önkormányzat 105,1 milliárdos adóssága volt.

A főváros az adósságkonszolidáció előző köreiből kimaradt, mert egészen mostanáig saját forrásaiból is fedezni tudta az évi 30-40 milliárd forintos adósságszolgálatot. De idén, az önkormányzati finanszírozás átalakításával jelentősen csökkent a költségvetése:

2011-ben még 470 milliárd forint volt a kiadási főösszeg, idén viszont már csak 314 milliárd.

A top 20-ba saját jogán belefért még a főváros XVIII. kerülete a maga 8,1 milliárdjával. A szokásos szereplők közül az utolsó körben is top 20-as lett Esztergom és Lázár János korábbi állomáshelye, Hódmezővásárhely. (Via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.