Forradalom a szextanácsadásban: megjelent a Cosmopolitan történetének első leszbikus pózajánlója

És megtörtént ez is:

miután negyven éven keresztül hónapról hónapra minden számban egy kicsit más szavakkal részleteztek a szopás örömeit és rejtelmeit,

a Cosmopolitan a héten kiadta első, főleg leszbikusoknak szánt rajzos szexpozíció-ajánlóját.

Jenny Yuen rajzai. A további 27-ért ide kell kattintani.

Az összesen 28 testhelyzetet felsoroló, azokat nehézség szerint különböző számú csajoskodás könnyed elegyével. Az összeállítás egyfelől hatalmas siker lett az interneten, már csak azért is, hogy a nagybetűs nőlap ilyesmire szánta el magát. (Igaz, az LMBTQ-témával azért nem most kezdtek el foglalkozni.)

Másfelől a cikk azért megkapta azt a kritikát is, hogy az itt felsorolt testhelyzetek

valójában sokkal inkább heteroszexuálisok képzelgései pornófilmek alapján,

mint olyan dolgok, amiket hús-vér leszbikusok csinálni szoktak. A kritikusok élén a Huffington Post bloggere, Jenny Block áll, aki meg is kérte néhány leszbikus barátját, hogy próbáljanak előadni néhány pozíciót a Cosmo szerintük idelizált álomvilágából.

Egész hasonló volt a helyzet egyébként az Adéle élete című szuper szerelmesfilm szexjelenetei körül is. Bár sokaknak nagyon tetszett (nekem is), azokkal kapcsolatban is elég hamar megjelent a kritika, miszerint Lea Seydoux és Adèle Exarchopoulos jelenetei pont olyanok, ahogy a heteroszexuálisok elképzelik és idealizálják a dolgot, és nem sok közük van ahhoz, ami általában a valóságban történik.