Halottá nyilvánította az eltűnt katonát Izrael

háború
2014 augusztus 03., 04:37
comments 86

Vasárnap reggeli hírek a gázai konfliktusról:

  • az izraeli hadsereg szerint halott az a 23 éves hadnagy, aki pénteken tűnt el a Hamasz fegyvereseivel vívott tűzharcban. Egy titkos alagúton támadtak az izraeliekre, két katona meghalt, Hadar Goldin eltűnt. Nagy erőkkel kezdték keresni, miközben az akció - ami az izraeliek szerint a tűzszünet után, a Hamasz szerint előtte történt - romba döntötte a meghirdetett fegyvernyugvást. A hadsereg a családot is értesítette arról, hogy a hadnagy bevetésben elhunyt.
  • Tizenkét palesztin halt meg vasárnap hajnalban a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet keretében végrehajtott újabb légitámadásokban - közölték palesztin egészségügyi források.Szemtanúk szerint az izraeli hadsereg az övezet több részén is ismét erőteljesen bombázott célpontokat.
  • A brit külügyminiszter szerint jogos az aggodalom, hogy a gázai konfliktus az Egyesült Királyságban élő zsidók elleni antiszemita támadásokhoz vezethet. Philip Hammond azt nyilatkozta a The Daily Telegraphnak, hogy sok ezer levelet kap, és megdöbbentette, hogy a neki küldött üzenetek alapján nem csak a muzulmánok emeltek szót a gázai helyzet ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.