Közel az ukrán sereg győzelme?

külföld
2014 augusztus 04., 04:49
comments 85

Az ukrán védelmi miniszter szerint nemsokára végleg legyőzik az oroszbarát szakadár erőket. Valeriy Heletey a BBC-nek nyilatkozott és kiemelte, hogy egy hete még két és félszer nagyobb területet ellenőriztek a szeparatisták. 65 falut vagy várost foglaltak vissza az ukrán kormányerők a térségben. Hozzátette a miniszter, hogy elfogadhatatlan ahogy a maláj gép tragédiájához hozzáálltak a lázadók, külföldi szakértők biztonságban még mindig nem tudják megvizsgálni a roncsokat. A lelőtt gép körül még közel 80 holttest fekszik.

photo_camera AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET

A lázadók által ellenőrzött területen a lakosság nagy része a pincékben alszik, akadozik az élelmiszerellátás és sok helyről elmenekültek. Luganszk gyakorlatilag kiürült, a településen áram sincs. A védelmi miniszter szerint nincsen más választás, mint harcolni a végső győzelemig.

Ukrajna most olyan mint egy égő ház. Csak most nem tűzoltóknak, hanem az ukrán seregnek kell eloltani a házat. Ezért kérünk minden ukránt, hogy adjon egy vödör vizet, és segítsen eloltani ezt tüzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.