WWF Magyarország: Tanuljunk meg együtt élni a ragadozókkal!

ÁLLAT
2014 augusztus 05., 08:43
comments 52

Sakál: ellenség a láthatáron? című röpiratban szállt síkra a vadállatok, közelebbről az aranysakál jogaiért a World Winde Fund for Nature (WWF) magyar leányvállalata.

Az őshonos aranysakál Magyarországra visszatérését sokan alaptalan félelemkeltésre használják. A sajtóban megjelent hírek és vélemények ellenére azonban a sakálok nincsenek veszéllyel a hazai, túlszaporodott őzpopulációra. A WWF Magyarország hangsúlyozza, hogy több kutatásra lenne szükség e kistermetű, őshonos kutyaféle jobb megismeréséhez. Csak hiteles információk birtokában lehet megfelelő kezelési terveket kidolgozni, és ezzel a sakálokkal való együttélést problémamentessé tenni.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a médiában valamennyi hazai ragadozófajt időnként veszélyes fenevadként mutatnak be, ami meglehetősen távol áll a valóságtól” - idézi a szervezet saját erdővédelmi programvezetőjét, Gálhidy Lászlót. A lényeg, hogy a A WWF Magyarország álláspontja szerint

újra meg kell tanulni együtt élni a ragadozókkal,

de a sakálvédelmi kiáltvány sajnos semmilyen támpontot nem ad arra nézve, hogy ezt az együttélést milyen módszerekkel kellene megvalósítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.