WWF Magyarország: Tanuljunk meg együtt élni a ragadozókkal!

Sakál: ellenség a láthatáron? című röpiratban szállt síkra a vadállatok, közelebbről az aranysakál jogaiért a World Winde Fund for Nature (WWF) magyar leányvállalata.

Az őshonos aranysakál Magyarországra visszatérését sokan alaptalan félelemkeltésre használják. A sajtóban megjelent hírek és vélemények ellenére azonban a sakálok nincsenek veszéllyel a hazai, túlszaporodott őzpopulációra. A WWF Magyarország hangsúlyozza, hogy több kutatásra lenne szükség e kistermetű, őshonos kutyaféle jobb megismeréséhez. Csak hiteles információk birtokában lehet megfelelő kezelési terveket kidolgozni, és ezzel a sakálokkal való együttélést problémamentessé tenni.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a médiában valamennyi hazai ragadozófajt időnként veszélyes fenevadként mutatnak be, ami meglehetősen távol áll a valóságtól” - idézi a szervezet saját erdővédelmi programvezetőjét, Gálhidy Lászlót. A lényeg, hogy a A WWF Magyarország álláspontja szerint

újra meg kell tanulni együtt élni a ragadozókkal,

de a sakálvédelmi kiáltvány sajnos semmilyen támpontot nem ad arra nézve, hogy ezt az együttélést milyen módszerekkel kellene megvalósítani.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.