A nigériai hadsereg brutális kegyetlenkedéséről tett közzé videót az Amnesty International

külföld
2014 augusztus 06., 10:09
comments 85

Felkavaróan brutális videót tett közzé kedden az Amnesty International Nigériából. A felvételen azt látni, ahogy a nigériai fegyveres erők tagjainak látszó férfiak követnek el kegyetlenségeket fogva tartott civileken.

A kínzásokat és kivégzéseket ábrázoló felvételek is azt igazolják, amit az emberjogi szervezet képviselői már régóta állítanak, hogy az ország északkeleti részén rendszeresek a hasonló visszaélések, amiket a hivatalos hadsereg követ el az ott élőkkel szemben. A felvétel egyik részén például azt látni, ahogy fogvatartottak torkát vágják el, hogy utána holttestüket egy tömegsírba hajítsák.

photo_camera (AMNESTY INTERNATIONAL / AFP)

A felvétel 2014 március 14-én készült, nem sokkal azután, hogy a Boko Haram iszlamista terrorszervezet rajta ütött egy katonai börtönön. Ez volt a katonaság válasza a támadásra. A térségben a polgárháborús állapotok között gyakorlatilag a civil lakosság szorult az iszlamista terroristák és a hivatalosan az államot képviselő milicisták harca közé.

Az Amnesty korábban is közölt már olyan felvételt, amin azt lehetett látni, hogy a hadsereg tagjai levetkőztetett embereket kínoznak machetékkel, hogy ismerjék be, a Boko Haram tagjai.

A Boko Haram igazán a 250 iskoláslány elrablása után lett világhírű, de a terrorszervezet már 2009 óta áll harcban a kormánypárti milíciákkal.

Csak idén ebben a konfliktusban négyezer ember halt meg, döntő többségük civil volt. (Wire)

Az Amnesty International felvétele felkavaró jeleneteket tartalmaz:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.