Ha ismeretlenekkel ülsz egy autóba, még olcsóbb lehet az utazás az Uber-rel

közlekedés
2014 augusztus 06., 08:02
comments 8

Az egyre népszerűbb közösségi sofőrkereső alkalmazás újabb lépéssel tenné még olcsóbbá a szolgáltatását: lehetővé akarják tenni, hogy ismeretlenek közös utakra álljanak össze, ezzel pedig szétosztódjon közöttük az út költsége.

Az UberPool nevű szolgáltatás megnézi, ki hova keres fuvart az Uber felületén, és a hasonló utat tervezőket összepárosítja, és felajánlja nekik a közelben lévő potenciális útitársat. Egyelőre csak egy beta-verziója fut a programnak, amit az átlagfelhasználók még nem érhetnek el.

Amellett, hogy az Uber ezt piacbővítő lépésnek szánja, azt hangoztatják, hogy társadalmi kísérlet is lesz belőle: vadidegeneket ültetnek egymás mellé, hogy utazzanak közösen, és izgalmas lesz megfigyelni, vajon szóba állnak-e egymással, születnek-e ismeretségek. Ráadásul a többek által megosztott autók a környezetnek is jót tesznek majd. (Mashable)

Az Uber várhatóan a közeljövőben jöhet Budapestre is, a szolgáltatás működéséről itt írtunk jóval hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.