Lassan a katasztrófafilmekre hasonlít Nyugat-Afrika az Ebola miatt

Egészségügy
2014 augusztus 07., 10:56
comments 9

Sierra Leonéban rendőrségi blokádokkal zárják el a külvilágtól az Ebola álta sújtott falvakat. Libériában szükségállapotot hirdettek ki, ami azt jelenti, hgoy az állam a vírus terjedésének elkerülése érdekében semmibe veheti az emberi jogokat, korlátozhatja a lakosokat a szabad mozgásban, és karanténba zárhatják a fertőzött települések lakóit. Az érintett országok közül itt a legrosszabb a helyzet, eddig összesen 932-en haltak meg. Egy kórházat be kellett zárni, miután maga a kórházigazgató is meghalt, és a személyzet további hat tagja fertőződött meg a vírussal. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.