Nem tudnak tovább kutakodni az MH17 roncsainál a hollandok

külföld
2014 augusztus 07., 11:21
comments 9

Mark Rutte holland miniszterelnök az EBESZ tanácsára biztonsági okokból szerda este hazahívta az ausztrál-maláj-holland vegyes vizsgálócsoportot. Ha minden rendben megy, péntek délután érkezhetnek haza Hollandiába. De előttük még egy ausztrál katonai gép is érkezhet, ez egy holland katonai szóvivő szerint kb. tíz köbméternyi, a roncsok között talált személyes holmit szállít Eindhovenbe.

A hollandok döntése után Ukraja csütörtökön felmondta a szakadárokkal kötött, csak az MH17 roncsainak környékére vonatkozó tűzszünetet.* (Via Trouw, Vokskrant. A cikket Monty Aal fordította, aki holland is, magyar is, és a gyakornokunk is.)

*Helyesbítés 13:31: a poszt eredeti formájában felcserélődtek az események, a holland megfigyelők visszahívását a tűzszünet felmondásának következményeként állítottuk be. A hibáért elnézést kérünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.