Azerbajdzsán: Készek vagyunk elpusztítani Örményország fővárosát

külföld
2014 augusztus 08., 18:14
comments 136

Azerbajdzsán és Örményország közti tűzszünet 1994 óta van érvényben, akkor zárták le a Karabahért folytatott küzdelmet, ideiglenesen. Azóta az EBESZ közvetítésével próbáltak békülni, máig sikertelenül. A két ország viszonya a héten eszkalálódott jelentősen, az azeri sereg már azzal fenyegetőzik, hogy képes elpusztítani az örmény fővárost, Jerevánt. Csütörtökön az azeri elnök, Ilham Aliyev a twitterén gyalázta az örményeket, akik szerinte

barbároknak és vandálok.

aziyev

Az örmény honvédelmi miniszter válaszol kijelentette, hogy beépített azeriek szabotázs akciókra készülhetnek az országban és a seregben is, de készek fegyverrel megvédeni a hazájukat. A két ország kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy 1994 óta állandóan megsértik a tűzszünetet. Az azeri és az örmény seregnek közel azonos, 20-20 ezer fős hadserege van. Azerbajdzsán 2013-ban több mint 400 százalékkal növelte hadikiadásait. (BusinessInsider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.