Azerbajdzsán: Készek vagyunk elpusztítani Örményország fővárosát

Azerbajdzsán és Örményország közti tűzszünet 1994 óta van érvényben, akkor zárták le a Karabahért folytatott küzdelmet, ideiglenesen. Azóta az EBESZ közvetítésével próbáltak békülni, máig sikertelenül. A két ország viszonya a héten eszkalálódott jelentősen, az azeri sereg már azzal fenyegetőzik, hogy képes elpusztítani az örmény fővárost, Jerevánt. Csütörtökön az azeri elnök,  Ilham Aliyev a twitterén gyalázta az örményeket, akik szerinte

barbároknak és vandálok.

aziyev

Az örmény honvédelmi miniszter válaszol kijelentette, hogy beépített azeriek szabotázs akciókra készülhetnek az országban és a seregben is, de készek fegyverrel megvédeni a hazájukat. A két ország kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy 1994 óta állandóan megsértik a tűzszünetet. Az azeri és az örmény seregnek közel azonos, 20-20 ezer fős hadserege van. Azerbajdzsán 2013-ban több mint 400 százalékkal növelte hadikiadásait. (BusinessInsider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.