A cronut feltalálója bejelentette, hogy holnap a New York-i péksége egy új péksüteménnyel áll elő:
pretzel lobster tails (kb. perechomárfarok)
Ez egy elég megterhelő édesség: puha, szétszedhető perec, tele mogyoróvajjal és buttercrunch-csal, megszórva Maldon tengeri sóval, hozzá pedig diós-mézes-vajas szószt adnak.
8 dollárba fog kerülni, Dominique Ansel (A Pék) meg is mutatta:
És hogy miért őrülhet meg érte Amerika? Mert tavaly tavasszal, amikor a francia kifli (croissan) és az amerikai, kör alakú, középen lyukas fánk (donut) keresztezéséből létrejött a cronut, óriási felhajtás követte a debütálását.
Ansel cukrászdája előtt százméteres sorok kezdtek kígyózni. Volt olyan netes bolt, ami rátelepedett az üzletre, és 100 dollárért (22 ezer forintért) árulta az eredetileg 5 dolláros cronut darabját.
A fánkok Iphone-ját azóta hamisítják, és ősszel még Magyarországra is megérkezett. (azt a verziót meg is kóstoltuk meg is kóstoltuk.)
Én azért vigyáznék, a fickó pékségét áprilisban rágcsálóinvázió miatt bezárták. (Time Out)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.