Geszti Péter nem érti

2014 augusztus 8., péntek 6:29
139

Az ember, akinek a Rapülőktől a Jazz+Azon át a Gringó Sztáron keresztül a Nemzeti Vágtáig annyi szép és jót köszönhetünk, most akkorát gurított, amekkorát az emigrációról készített giccsvideója óta nem. Az opportunizmus világbajnoka Kálmán Olgával beszélgetett az ATV-nél, az Egyenes beszédben.

A riporter megkérdezte, hogy Geszti mégis mi a fenéért magyarázta azt a hvg.hu-nak, hogy „eltűnik a szabad verseny, eltűnik a jogbiztonság és a lehetőség arra, hogy az emberek információhoz jussanak”, miközben évi 6 millióért dolgozik Andy Vajna felkérésére a Filmalap marketingeseként, ráadásul a Filmalaptól még 7,5 millió forintot is kapott a Folyékony arany című készülő filmjéhez (ő a producer).

A művész/reklámszakember/vállalkozó többek között ezzel magyarázta a paradoxont:

„Azért lett casus belli ebből az egészből, merthogy kiderült, hogy rés van a pajzson.”

Geszti Péter az Egyenes beszédben

Egyébként azt is mondja, hogy nem az államtól kapja a fizetését, az más kérdés, hogy bedolgozik szakemberként, és felhozta, hogy az nem verte ki a biztosítékot, hogy Alföldi Róbert is az állami Operaházba ment rendezni.

Az ember, aki sikeresnek találja magát, nem érez ellentmondást abban, hogy állami pénzből marketingtanácsokat ad annak az állami pénzből készülő filmnek, aminek ő a producere. Mint mondta:

„Nem én osztom a pénzt!”

Geszti szerint azok, akik hörögnek Vajna kormánybiztos ellen, azok örülhetnek, hogy ő ül ott. Megint elpanaszolta, hogy a magyar sajtóra jellemző, hogy véleményt mond, és nem kérdez.

Arról pedig, hogy fog-e még pályázni állami pénzre, azt mondta:

„Biztos, hogy fogok pályázni.”

Mindent összegezve szerinte a béke logikája szerint kell élni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt