Lövöldöztek Ungváron

2014 augusztus 8., péntek 12:13
2

Egy rendőr megsebesült éjjel Ungváron, ahol terepruhát viselő ismeretlenek akartak behatolni az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei főosztályának központi épületébe, és rálőttek a helyszínre érkező rendőrjárőrre. Az incidens helyszínén megjelent Szerhij Saranics, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka és helyettese, valamint az ungvári rendőrség vezetése.

Az ungvári rendőrség szerint éjjel egy autó parkolt le az SZBU épülete előtt, amiből öt terepszínű ruhát viselő férfi szállt ki, és megpróbálta betörni a hivatal főbejárati ajtaját. Az őrség a helyszínre hívta a rendőröket, akikre az egyik támadó több lövést adott le. Az egyik rendőr a combján súlyosan megsérült. A kiérkező erősítésnek köszönhetően a támadókat elfogták, és előállították.

A rendőrség épületéhez, ahová az őrizetbe vetteket szállították kihallgatásra, 80 férfi érkezett, hogy kiszabadítsa őket – közölte a rendőrség. Sajtójelentések szerint az őrizetbe vettek között van Bohdan Pilipiv, a Jobboldali Szektor (PSZ) párt egyik helyi vezetője.

Egy ungvári hírportál szerint ugyanakkor a PSZ Kárpátalja megyei szervezete azt közölte, hogy Pilipiv már két hónappal ezelőtt kilépett a soraiból, és a PSZ-nek nincs semmi köze a mostani incidenshez. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt