Negyvenöt éve ment át a Beatles a zebrán

ZENE
2014 augusztus 08., 13:49
comments 11

Negyvenöt éve, 1969. augusztus nyolcadikán ment át a Beatles zenekar az EMI stúdióba az Abbey Road-on, a zebrán. A híres borítóképet Iain Macmillan kattintotta le, aki csak tíz percet kapott a fotózásra.

Beatles_-_Abbey_Road

Az Apple Records kreatív igazgatója Kosh találta ki, hogy a lemezborítón ne szerepeljen a Beatles neve, mert már úgyis annyira híresek. Így az augusztus eleji, délelőtti képre végül nem került felirat. A képen lévő ruhákat, kivéve Harrisonét, Tommy Nutter tervezte. A képről rengeteg összeesküvés elmélet született később, de valójában minden rajta lévő tárgy teljesen véletlenül volt ott. A fehér Bogarat később ellopták, majd egy német múzeumba került, a képen fotózó Paul Cole amerikai turista pedig véletlen keveredett arra. A negyvenöt éves évfordulóra rajongók emlékeztek a tett helyszínén.

photo_camera AFP PHOTO/Leon Neal

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.