Szükségállapotot hirdettek Nigériában az Ebola-járvány miatt

külföld
2014 augusztus 08., 19:39
comments 22

Goodluck Jonathan, Nigéria elnöke szükségállapotot hirdetett ki az országra az Ebola-járvány miatt. Kétmilliárd forintnyi összeget elkülönítettek és felkérte az ország orvosi szervezeteit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy megfékezzék az vírust. A 170 milliós országban eddig ketten haltak meg ebolában, hét fertőzöttet kezelnek és több tucatnyian állnak megfigyelés alatt. A tanítási szünet meghosszabbítása is napirenden van.

Csütörtökön Libériában vezetettek be hasonló intézkedéseket, a WHO nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a nyugat-afrikai Ebola-járványt. A betegségben eddig 961 ember halt meg, a vírus valószínűleg Guineából indult, onnan Nigériába, Sierra Leonéba, Libériába terjedt. A fertőzöttek száma 1779. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.