Tovább súlyosbodik az Ebola-járvány Nyugat-Afrikában

Szombattól lezárta határait Guinea Sierra Leone és Libéria felé, hogy ezzel is elejét vegye az Ebola terjedésének. Eddig a három országban közel ezer ember vesztette életét a vírus miatt. A határok lezárása természetesen nem fogja meggátolni a terjedést, hiszen a fertőzés már mindhárom országban régóta jelen van. Libériában az ország legforgalmasabb autópályáját zárták le tüntetők, akik a kormányt hibáztatták a vírus terjedése miatt, mert az nem ismerte fel időben a veszélyt és az elhunytak holttestéről sem gondoskodott megfelelően. Állítólag volt olyan falu, ahol napokig az utcán feküdtek ebolában meghalt emberek tetemei.

AFP PHOTO/ISAAC KASAMANI

Közben Beninben két embert vizsgálnak, akik ebolagyanús tünetek produkálnak. Egy kanadai kórházban is vizsgálnak egy férfit, aki nemrég tért haza Nigériából. A helyi sajtó szerint a férfi Ebola-betegséghez hasonló tüneteket mutat. A beteget teljesen elkülönítették, jelenleg vizsgálják. (MTI/Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.