Egy lengyel házaspár fotózkodás közben lezuhant Európa legnyugatibb pontjáról

baleset
2014 augusztus 10., 13:27
comments 35

Tegnap fényképezkedés közben 80 méter mély szakadékba zuhant és szörnyethalt egy lengyel házaspár Európa legnyugatibb pontján, a portugáliai Cabo de Roca szikláinál.

A portugál hatóságok azt mondták, a negyvenes éveiben járó házaspár jobb látószöget keresve átlépte a korlátot, és egy szikla pereméről a mélybe zuhant. Helikoptert és 14 tűzoltót küldtek a mentésre, de már csak a két holttestet találták meg. A mentést nehezítette a labilis geológiai környezet – írja az MTI.

A tragédia a házaspár 5 és 6 éves gyereke szeme láttára történt, ők pszichológus segítségére szorultak. A szerencsétlenül járt szülők a gyerekeket kérték meg, hogy fotózzák le őket.

A Lisszabontól 30 kilométerre fekvő Cabo de Roca a portugál szárazföld és egyben a kontinentális Európa legnyugatibb pontja, rengeteg turista jár oda.

Lazán kapcsolódik ide, de a Daily Beast most felfigyelt arra, hogy idén csúcsra járatják az extrém esküvői fotók trendjét, itt vannak a legjobb képek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.