Fárasztó egy reggel, nem kelek fel - Víg Mihály a Hangoverben

ZENE
2014 augusztus 10., 05:54
comments 8

Bódult éjszakát követő, döcögve induló hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunkban ezen a héten Víg Mihály válogatott össze számokat.

Víg az utóbbi évtizedek egyik legismertebb dalszerzője, költője, alapítótagja a Trabant és a Balaton zenekaroknak, Tarr Béla filmjeinek rendszeres zeneszerzője, és a nyolcvanas évek underground kultúrájából a kevés olyan szereplő egyike, aki a mai napig rendszeresen koncertezik. A Balaton aktuális fellépéseit Facebook-oldalukon lehet megtalálni, Víg Mihály egyéb művei pedig saját oldalán bukkannak fel rendre. A Népszabadságban nemrég jelent meg egy hosszabb interjú vele, azt is érdemes elolvasni.

444_hangOver_#61 - Víg Mihály by !!444!!! on Mixcloud

A válogatás maga pedig nem meglepő módon a gitárzenék körül gravitál, az egy órában Bowie-tól kezdve a Spionsig sok mindenki felbukkan, aki megkerülhetetlen szereplője volt az elmúlt 30-40 év popzenéjének itthon és a világban, de előkerülnek olyan karcosabb és ritkább számok is, mint például Dönci Titok nélküli embere, amiről lehetetlen lett volna jobb minőségű felvételt előásni.

photo_camera A fénykép a Balaton zenekar Facebook-oldaláról van.

Sorozatunknak ez már hatvanegyedik része volt, itt lehet a korábbiakat végighallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.