Az ember, aki a CNN-ből tudta meg, hogy talán ebolás

külföld
2014 augusztus 11., 06:38

A New York Daily News megtalálta a férfit, aki miatt kisebbfajta ebolapánik tört ki New Yorkban. A 27 éves Eric Silverman négy havi humanitárius munka után tért haza Sierra Leonéból, ahol éppen a világtörténelem eddigi legsúlyosabb ebolajárványa tombol.

Silverman magas lázzal és hasmenéssel ment a Mount Sinai Egészségügyi Központba. Már a sürgősségi osztályon volt elkülönítve, amikor felfigyelt a CNN híradására arról, hogy a kórház egyik, meg nem nevezett páciense ebolás lehet. A híradásokban csak mint

zéró páciens emlegették.

"Ezek rólam beszélnek?" - kérdezte a nővért, aki az elkülönítőben ápolta.

Róla beszéltek.

Silverman mindeközben a humoránál maradt, amit ez a cset bizonyít tán a legjobban:

Eric (Silverman): Van egy őrült sztorim!
Zak (Silverman barátja): Hahaha, annyira őrült, hogy nem bírsz vele délig várni? Csak nem te vagy a zéró páciens a Mount Sinaiban? Tudtam, hogy te fertőződtél meg ebolával...
Eric: Igen, én vagyok az.
Zak: Haha, kemény ügy, barátom. Na mindegy, egész jó életed volt. Nem nagyszerű, de egész jó.
Eric: Kösz, haver.
Zak: Haha. Na jó, mégis mit akartál mondani? Mi lehet annyira fantasztikus, hogy nem tudtál vele fél kilencig várni?
Eric: Most mondtam. És nem fantasztikus, inkább fárasztó.
Zak: Várj, mi van? Szent szar! Rendben vagy? Mi történik? Mit mondanak? Istenem, Eric, sajnálom. Azt mondják, hogy rendben vagy?
Eric: Igen, minden rendben. Csak óvintézkedés. Magas lázam volt, meg hasmenésen, és amikor megtudták, hogy Sierra Leonéban voltam, beparáztak.
Zak: Hogy érzed magad?
Eric: Jobban, csak a tünetek rosszak. Maradjon köztünk, nem akarom, hogy kitudódjon a nevem.
Zak: Kórházban vagy?
Eric: Egy üvegkalitkában.
Zak: Karanténba zártak? Mennyi ideig kell még bent lenned? Gondolom nem látogathatlak meg, haha.
Eric: Nem, csak szkafandereseket engednek be. Még ma kiderülhet, a vérem már Atlantában [itt van a járványügyi központ - akiraly] van.

Atlantában aztán kiderítették, hogy nem ebolás, bár azt nem tudni, hogy mi terítette le ilyen gyorsan. (Via NY Daily News, The Wire. Címlapkép: Presidio of Monterey / Flickr.)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.