https://444.hu/assets/FRADIKA.jpg

De amúgy mennyien is járnak NB I-es meccsekre?

sport
2014 augusztus 11., 08:53
comments 64

A hétvégén már a harmadik fordulót játszották le a hazai elsőosztályú fociligában, összesen hét mérkőzést rendeztek. De hányan is szurkolnak a magyar focikluboknak a helyszínen? Mielőtt gyorsan végigfutnánk a számokon, ismerkedjenek meg a tavalyi átlagos nézőszámmal:

3004.

Tehát pont átlépte a háromezret a mérkőzésre járók száma a 2013/14-es idényben, a statisztikát szépen meghúzta, hogy átadták a Debrecen új stadionját, ami rögtön két teltházas, 20 ezres találkozóval nyitott. A legnézettebb meccs tavaly a Fradi-Újpest volt a Puskás Arénában, 22094 ember nézték rá kíváncsi a helyszínen.

Lássuk mennyien voltak most hétvégén a lelátókon:

  • MVM Paks - MTK, 1500 néző
  • Videoton - Győri ETO, 3645 néző,
  • Bp Honvéd - Nyíregyháza, 1000 néző,
  • PMFC Matias - Újpest, 2000 méző,
  • Lombard Pápa - Kecskemét, 1500 néző,
  • Debrecen - Puskás, 5000 néző, (az új stadionban),
  • Diósgyőr - Haladás, 5500 néző.

Összesen: 21145 < < < < 22500 új fradi-pálya befogadóképessége< />>

Szóval a teljes hétvégi forduló nézőközönsége befért volna a 13,5 milliárdos stadionba, kivéve az RTL Klubot. Maga a feltevés is demagóg, és nyár is van, és a bajnokság vége felé folyamatosan növekednek a számok, de azért össze kell szednie magát a Fradi jegyértékesítésének, hogy megtöltse a székeket. Főképp úgy lesz nehéz, ha a B-közép bojkottálja a biometrikus azonosítós beléptetést, és ha megnézzük mennyien voltak tavaly átlagosan a Ferencváros hazai meccsein:

9000,

ami még a felét sem éri el az új stadion befogadóképességének. Hajrá Fradi, Hajrá Magyarország!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.