Ez a kommunizmus idején volt normális: az MNB kastélyvásárlásáról ír a Financial Times blogja

gazdaság
2014 augusztus 11., 14:35
comments 111

Múlt héten írta meg a HVG, hogy a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a tiszaroffi Borbély-kúriát 680 millió forintért, ebben pedig saját dolgozói fognak nyaralni. Az 2600 négyzetméteres épület 3,2 hektáros ősfás parkban áll, a 19. században, copf stílusban épült, 30 szobája van, 20 méteres úszómedencéje, plusz wellnessz, fitnessz, minigolf.

A szokatlan vásárlásra a Financial Times blogja is felkapta a fejét. A poszt azzal kezdődik, hogy a kommunizmus idején normális volt, hogy az állami vállalatoknak és intézményeknek hasonló nyaralóik vannak, de a rendszerváltás óta ez nem igazán szokás.

Az MNB a nagy visszatérő

- írja a blog. Körbe is kérdeztek a régió jegybankjainál, hogy melyik intézmény dolgozóinak van hasonló nyaralási lehetőségük. Se Horvátországban, se Észtországban, se Litvániában nincs ilyen. Lettországban megmaradt néhány épület nyaralónak a kommunista időkből, a szlovák jegybanknak van két nyaralója, Szlovéniában pedig tíz darab, egyenként 41 négyzetméteres egység.

Vagyis ezek közül egyik sem hasonlítható az MNB új kastélyához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt