Ez a kommunizmus idején volt normális: az MNB kastélyvásárlásáról ír a Financial Times blogja

gazdaság
2014 augusztus 11., 14:35
comments 111

Múlt héten írta meg a HVG, hogy a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a tiszaroffi Borbély-kúriát 680 millió forintért, ebben pedig saját dolgozói fognak nyaralni. Az 2600 négyzetméteres épület 3,2 hektáros ősfás parkban áll, a 19. században, copf stílusban épült, 30 szobája van, 20 méteres úszómedencéje, plusz wellnessz, fitnessz, minigolf.

A szokatlan vásárlásra a Financial Times blogja is felkapta a fejét. A poszt azzal kezdődik, hogy a kommunizmus idején normális volt, hogy az állami vállalatoknak és intézményeknek hasonló nyaralóik vannak, de a rendszerváltás óta ez nem igazán szokás.

Az MNB a nagy visszatérő

- írja a blog. Körbe is kérdeztek a régió jegybankjainál, hogy melyik intézmény dolgozóinak van hasonló nyaralási lehetőségük. Se Horvátországban, se Észtországban, se Litvániában nincs ilyen. Lettországban megmaradt néhány épület nyaralónak a kommunista időkből, a szlovák jegybanknak van két nyaralója, Szlovéniában pedig tíz darab, egyenként 41 négyzetméteres egység.

Vagyis ezek közül egyik sem hasonlítható az MNB új kastélyához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.