https://444.hu/assets/gripenek.jpg

Nem fizetett a Fradi a Gripenekért

2014 augusztus 12., kedd 11:20
167

"3 Grippen gép repül el a stadion felett, zöld-fehér-zöld csíkokat húzva maguk után. Erre a műsorvezető felhívja a figyelmet - minden szem az égre szegeződik!". Ez volt a Fradi-stadion vasárnapi megnyitójának forgatókönyvében.

És tényleg volt három Gripen az égen, bár nem mindenki látta a stadionból, viszont zöld csíkot nem húztak. Gripenek repültek már Budapest felett, augusztus 20-án, állami ünnepségen. Stadionavatón most először.

Számítások szerint egy Gripen repült órája tízmillió forint körül van. Itt három gépről volt szó. Ráadásul szombaton főpróbát is tartottak. Az így már 60 millió.

De ezt a 60 millió forintot nem a Fradi fizette ki, hanem a Honvédelmi Minisztérium állta.  Mégpedig a kiképzési keret terhére. Ez derül ki abból a válaszból, amit Demeter Márta, MSZP-s képviselőnek válaszolt Hende Csaba honvédelmi miniszter. És azzal is érvel, hogy ez nem egy klubrendezvény volt, hanem egy állami beruházás átadása.

hendelevel

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt