Palesztinok adnak tanácsokat a fergusoni tüntetőknek a könnygázazásról

külföld
2014 augusztus 14., 07:21
comments 30

Szerda este megint háborús övezetté alakult a missouri Ferguson belvárosa, amikor az inkább megszálló hadseregnek tűnő rendőrök egy szenvedélyes, de békés tüntetést könnygázzal vertek szét.

A tüntetők nem véletlenül, bár egyértelműen túlzón Gázához is hasonlították a városukat.

A hasonlóság a gázaiaknak is feltűnt, több palesztin a twitteren kezdett tanácsokat osztogatni, hogy hogyan kell védekezni a könnygáz ellen:

  • Ne érj az arcodhoz és ne vizezd be. Használj inkább tejet vagy kólát!
  • Mindig szélirányba menekülj, vagy maradj nyugton. A fájdalom elmúlik.
  • SEMMIKÉPPEN NE mosd ki vízzel a szemed!

Ami egészen abszurddá teszi mindezt, hogy a fergusoni rendőrök pedig a jelek szerint Izraelben tanultak tömeget oszlatni. Legalábbis egy 2011-es rendőrségi közlemény szerint a St. Louis megyei rendőrkapitány, Timothy Fitch egy hétig az izraeli terrorelhárítás módszereit tanulmányozta. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.