Az MSZP-t elkaphatta a nosztalgia szele: mond valamit az orosz külügy, és már ugranak is

POLITIKA
2014 augusztus 16., 18:31
comments 133

Péntek este jelent a kifejezetten bizarrnak tűnő hír, ami szerint az orosz külügy azzal vádolja Magyarországot, hogy tankokat ad el Ukrajnának, ezzel pedig megsérti a fegyverexport tilalmát.

Maga a vád minden bizonnyal létezik, annak alapját, vagyis a fegyverszállítást viszont rögtön cáfolta a magyar külügy.

Az orosz nyilatkozat alapja pedig egyetlen forrás volt: a Hídfő.net nevű, meglehetősen ismeretlen, ám annál nyíltabban oroszpártinak látszó oldal, aminek hungarista szervezetekhez kötődő hátteréről az Index írt részletesebben.

Vagyis, a nyilvánosan elérhető információk alapján az események lánca így nézett ki:

-> egy hír megjelenik egy szélsőségesen egyoldalú portálon

-> nem sokkal később ebből hivatalos orosz álláspont lesz

-> az egyetlen forrás erősen elfogult

-> a kormány cáfol.

És mit tesz erre az MSZP?

"Az MSZP kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter meghallgatását az ukrán események és az orosz külügyminisztérium pénteki közleményének tisztázására, a körülmények és a tények feltárására.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke és Demeter Márta, a külügyi bizottság MSZP-s tagja szombaton, az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, tekintettel az ukrán eseményekre és Magyarország nemzeti érdekeire, a pénteki fejlemények és az orosz külügyminisztérium közleményének tisztázására kezdeményezik a három miniszter meghallgatását a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság jövő heti együttes ülésén."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.