Kastély után az ország egyik legdrágább irodaházával is meglepte magát a Magyar Nemzeti Bank

gazdaság
2014 augusztus 16., 9:03
comments 133

A Magyar Nemzeti Banknál folytatódik az értékes ingatlanok felhalmozása. Nem sokkal azután, hogy kiderült, üdülőnek megvásároltak egy méregdrága kastélyt, most egy még húzósabb üzletre derülhetett fény. Az Index információi szerint a Matolcsy György elnökölte MNB megvásárolta a márciusban átadott belvárosi Eiffel Palace-t.

Már a kastélyvásárlás is komoly hullámokat vetett, a Financial Times blogjában arról írtak, hogy jegybankok ilyen terjeszkedése csak a kommunizmus idején volt szokás, de az akkori üzlet eltörpül a most kiderült vásárlás mellett.

A lap információi szerint az MNB augusztus 1. óta bejegyzett tulajdonosa a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatt található irodaháznak, amit korábban rendre nem sikerült a piacon értékesíteni, mert túl drága volt. Megkérdezett szakértők szerint a vételár 11-12 milliárd forint körül lehetett.

photo_camera Kép forrása: eiffelpalace.hu

Az Index kereste az MNB sajtóosztályát, de egyelőre nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy mennyiért és miért vették meg a luxuskategóriájú ingatlant. Az Eiffel Palace Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Attila viszont elismerte, hogy megtörtént a tranzakció, még örültek is, hogy magyar kézben maradt az épület.

Bonyolítja a történetet, hogy az épület korábbi tulajdonosait egy sűrű cégháló rejti, benne ciprusi és a Kis-Antillák szigeteire bejelentett offshore cégekkel, szóval még azt sem tudni, pontosan kinek lett átutalva a vételár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt