Kastély után az ország egyik legdrágább irodaházával is meglepte magát a Magyar Nemzeti Bank

gazdaság
2014 augusztus 16., 09:03

A Magyar Nemzeti Banknál folytatódik az értékes ingatlanok felhalmozása. Nem sokkal azután, hogy kiderült, üdülőnek megvásároltak egy méregdrága kastélyt, most egy még húzósabb üzletre derülhetett fény. Az Index információi szerint a Matolcsy György elnökölte MNB megvásárolta a márciusban átadott belvárosi Eiffel Palace-t.

Már a kastélyvásárlás is komoly hullámokat vetett, a Financial Times blogjában arról írtak, hogy jegybankok ilyen terjeszkedése csak a kommunizmus idején volt szokás, de az akkori üzlet eltörpül a most kiderült vásárlás mellett.

A lap információi szerint az MNB augusztus 1. óta bejegyzett tulajdonosa a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatt található irodaháznak, amit korábban rendre nem sikerült a piacon értékesíteni, mert túl drága volt. Megkérdezett szakértők szerint a vételár 11-12 milliárd forint körül lehetett.

photo_camera Kép forrása: eiffelpalace.hu

Az Index kereste az MNB sajtóosztályát, de egyelőre nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy mennyiért és miért vették meg a luxuskategóriájú ingatlant. Az Eiffel Palace Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Attila viszont elismerte, hogy megtörtént a tranzakció, még örültek is, hogy magyar kézben maradt az épület.

Bonyolítja a történetet, hogy az épület korábbi tulajdonosait egy sűrű cégháló rejti, benne ciprusi és a Kis-Antillák szigeteire bejelentett offshore cégekkel, szóval még azt sem tudni, pontosan kinek lett átutalva a vételár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.