Külföldiek támadják a Sándorokat!

A Uproxx-on megjelent egy cikk, ami azon szörnyülködik, hogy egyre többen nevezik el a gyerekeiket a Trónok harca karaktereiről. Számokat is közöl az író,

  • tavaly 187 Arya,
  • 50 Khaleesi,
  • 7 Bran és
  • 3 Sandor

született. Így ugyanannyi lány kapta tavaly a Khaleesi nevet, mint amennyi a pompás Peggy-t, és ugyanannyi fiú lett Bran, amennyi Malcolm. A Malcolm és a Peggy bizonyára jobban melengeti az Uproxx-szerzőjének idegen szívét, mint az egészséges, Kárpát-medencében gyakran csengő

Sándor.

Az író nem igazán érti azt sem, hogy miért nevezik el a gyerekeiket a szülők Sandor Clegane-ről, azaz a Vérebről, aki bár nem is annyira nagyon-nagyon gonosz, de nem a legpozitívabb szereplő a könyvben.

aliens

Érzem, hogy perceken belül pont így fog kikelni a gyomromból egy Bayer Zsolt, hogy világgá kiáltsa:

A SÁNDOR MAGYAR NÉV!!!

EL A KEZEKKEL A SÁNDOROKTÓL!!!

TÖBB TISZTELETET A SÁNDOROKNAK!!!

Lassan itt van augusztus 20. Államalapításunk ünnepe közelg. Próbáltuk már mindenhogy. Próbáltuk szép szóval, próbáltuk nemes tettekkel, próbáltuk erélyesebben. Nem működött. A külföld sáncai mögé bújó nyugati bitangok nem eresztik Magyarországot. Már a keresztneveink is fájnak nekik.

Augusztus 20-án nem csak az államalapítást ünnepeljük. Aznap békemenet is lesz a Sándorokért!

(Címlapi kép: HBO)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.