Emberemlékezet óta nem történt ilyen: egy kubai képviselő nemmel szavazott egy törvényre

külföld
2014 augusztus 19., 19:57

Egy Mariela Castro nevű képviselő nemmel szavazott a kubai parlamentben egy törvényre, ami a munkások jogairól rendelkezik, de nem tartalmaz elég garanciát arra, hogy a dolgozókat nem éri hátrányos megkülönböztetés nemük, fajuk vagy szexuális orientációjuk miatt.

Mariela Castro nem más, mint Raúl Castro kubai elnök, miniszterelnök és fővezér lánya, Fidel Castro unokahúga.

photo_camera Mariela Castro. Fotó: AFP

A Guardian által megkérdezett szakértők közül senki nem emlékszik rá, hogy a kubai parlamentben bárki bármikor nemmel szavazott volna egy törvényre, és egy volt kubai diplomata szerint kétségkívül ez volt az első ilyen alkalom.

A szavazást még tavaly decemberben tartották, de kevesen értesültek róla, egészen mostanáig, amikor a törvény életbe lépett, és a melegjogi aktivisták felhívták a figyelmet Mariela Castro ellenszavazatára.

A törvénnyel egyébként az a baj, hogy tiltja ugyan a munkahelyi diszkriminációt, de nem tesz említést a HIV-fertőzöttekről és a nemi identitásról.

Ezen a képen pedig Raúl Castro látható (balra), fiatalkorában.

Castro Guevara

(The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.